Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum scapă grecii de turiști. Panouri false care avertizează asupra infestării cu ploșnițe, amplasate în Atena

În Atena, Grecia, au apărut panouri false care avertizează asupra infestării cu gândaci de pat. Aceasta este soluția găsită de localnici pentru a descuraja turiștii să vină în zonă, scrie euronews.com.

Atena și alte părți ale Greciei se confruntă cu o criză a locuințelor. Deoarece multe apartamente sunt folosite ca apartamente de vacanță pentru turiști, chiriile cresc, iar localnicii sunt alungați. Pentru a rezolva această problemă, localnicii au pus în fața clădirilor de apartamente din centrul orașului panouri care avertizează că există infestații cu ploșnițe.

Ce spune ministerul Sănătății

Într-o declarație făcută marți, ministerul grec al Sănătății a declarat că aceste panouri sunt complet false și colaborează cu autoritățile pentru a rezolva această situație. Pe panourile respective sunt puse și logo-uri din partea autorităților, pentru a oferi credibilitate.

Traducerea în limba engleză este incorectă, iar anunțurile susțin că oficialii din domeniul sănătății le-au cerut turiștilor să plece pentru a proteja rezidenții greci. Turiștii sunt avertizați că dacă nu pleacă trebuie să plătească o amendă de 500 de euro. De asemenea, le urează turiștilor o ședere plăcută în Grecia.

Această farsă vine după isteria din septembrie și octombrie, când a apărut o epidemie de gândaci de pat în Franța. Pe rețelele de socializare au fost distribuite diverse fotografii și videoclipuri cu insectele dăunătoare în trenuri și în cinematografele din Paris, unii experți susținând că acestea ar putea călători cu Eurostar spre alte țări, precum Marea Britanie.

Această știre, care a ținut prima pagină a ziarelor, a provocat un răspuns din partea ministrului francez al transporturilor, care a declarat că problema a fost exagerată și că "nu este nevoie de psihoză".

Ce se ascunde în spatele păcălelii cu gândacii de pat din Atena?

Explozia închirierilor de vacanțe pe termen scurt a contribuit la creșterea costurilor de închiriere pentru greci, împingându-i pe mulți dintre aceștia să părăsească centrul Atenei. De asemenea, valoarea locuințelor a crescut puternic, parțial din cauza politicilor guvernamentale care oferă investitorilor străini reședință în schimbul investițiilor imobiliare.

Turismul este esențial pentru economia Greciei, reprezentând o mare parte din producția anuală. Ministerul Sănătății a declarat marți că a cerut poliției să se ocupe de avertismentele false.

Aceștia au subliniat că nimeni nu ar trebui să sperie vizitatorii sau să dea informații false despre sănătatea publică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE