Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Invazie de ploșnițe într-o școală din București. Toate unitățile de învățământ din Sectorul 5, închise luni pentru dezinsecție

Este invazie de ploșnițe la școala Ion I.C. Brătianu din Sectorul 5 al Capitalei. Părinții se plâng că elevii au venit cu mușcături de insecte de la școală și se tem ca cei mici să nu aducă acasă ploșnițe, pe haine sau ghiozdane.

Administrația școlii a făcut deja două dezinsecții. În tot acest timp, orele de curs s-au desfășurat fără întrerupere.

21/03/2024 , 17:43

Toate școlile din Sectorul 5 vor fi închise luni

Toate unitățile de învățământ din Sectorul 5 vor fi închise luni, 25 martie, pentru a se putea face dezinsecție împotriva ploșnițelor, anunță primăria de sector.

Decizia a fost luată în acord cu Ministerul Educației, după ce au fost sesizate cazuri de prezență a ploșnițelor la școlile gimnaziale „I.C. Brătianu” și „Petrache Poenaru”.

”Direcția de Învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 5 a transmis o solicitare către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun”, se mai arată în anunțul autortităților.

Primarul Cristian Popescu Piedone a declarat că se va verifica cauza apariției ploșnițelor în cele două școli.

”Sănătatea copiilor şi a profesorilor este prioritară în acest moment, motiv pentru care am solicitat suspendarea cursurilor în şcolile din Sectorul 5. Elevii şi cadrele didactice vor sta acasă luni, 25 martie, pentru a se putea face dezinsecție ca la carte. Nu putem risca, nu vrem ca situațiile întâlnite în cele două şcoli să se multiplice. Îi asigur pe copii, profesori şi părinți de toată implicarea mea în acest caz! Vom verifica şi cauza apariției ploşnițelor în şcolile I.C. Brătianu şi Petrache Poenaru”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Părinții spun că au aflat despre invazia de insecte de la copii

Ploșnițele nu se dau duse de trei săptămâni, din școală, povestesc părinții. Oamenii spun că au aflat despre invazia de insecte de la copii.

Părinte: Ne luăm… cum spune doamna, să ne controlăm. Ce să facem? Trebuie copiii să învețe, doamnă.

Ioana Nicolescu, jurnalistă Euronews România: Această invazie de ploșnițe nu este doar la școală, ci și la grădinița de lângă. Cel puțin așa spun părinții. În momentul de față au fost făcute două dezinsecții. Însă se pare că problema nu a fost rezolvată.

Orele s-au desfășurat normal în toată această perioadă

Elena Ștefan, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti: La nivelul Unității Școlare Ion I.C. Brătianu din Capitală, s-au luat măsuri conform procedurilor și legislației în vigoare. Unitatea școlară a sesizat situația către primăria de sector, care este administrator al clădirii conform prevederilor legii 198.

Până când școala va reuși să scape de ploșnițe, Singura soluție a părinților de a evita ca insectele să se instaleze și în casele lor este să-i verifice temeinic pe copii, când aceștia se întorc de la cursuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE