Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apple confirmă că va trece la încărcătorul de tip USB-C: „Nu avem de ales”

Apple va trece, în sfârșit, de la portul Lightning la portul USB-C pe iPhone-urile sale. Compania nu a anunțat nimic oficial, dar vicepreședintele său de marketing la nivel mondial a confirmat acest lucru într-un interviu acordat la The Wall Streeet Journal, relatează TheVerge.

Încărcarea cu un singur cablu

Când a fost întrebat dacă Apple trece la USB-C, Joswiak a spus că „evident că va trebui să ne conformăm, nu avem de ales”.

Pentru utilizatori, acest lucru va însemna pur și simplu că majoritatea gadgeturilor lor, fie că sunt fabricate de Apple sau de o altă companie, se vor încărca cu același cablu.

Joswiak a adăugat că „europenii sunt cei care dictează calendarul pentru clienții europeni”. În prezent, legea dictează că „toate telefoanele mobile și tabletele” vor trebui să folosească USB-C până în „toamna anului 2024”. Joswiak a refuzat să răspundă dacă compania va include conectorul pe telefoanele vândute în afara UE.

Acesta a precizat foarte clar că Apple nu este mulțumită de faptul că este constrânsă din punct de vedere legal să facă această schimbare. Înainte de a recunoaște că firma trebuie să se conformeze legii, Joswiak a dat o lungă explicație despre cum Apple a preferat, din punct de vedere istoric, să meargă pe drumul său și să aibă încredere în inginerii săi, în loc să fie forțată să adopte standarde hardware de către legiuitori.

Încărcătorul universal, adopat în Parlamentul European

Până la sfârșitul anului 2024, toate telefoanele mobile, tabletele și camerele foto vândute în UE vor trebui să fie echipate cu un port de încărcare USB Type-C. Din primăvara anului 2026, obligația se va extinde și la laptopuri.

Legea, adoptată în plenul Parlamentului European cu 602 voturi pentru, 13 împotrivă și 8 abțineri, face parte dintr-un efort mai amplu al UE de a reduce deșeurile electronice și de a le permite consumatorilor să facă alegeri mai durabile.

În conformitate cu noile norme, consumatorii nu vor mai avea nevoie de un încărcător diferit de fiecare dată când achiziționează un nou dispozitiv, deoarece vor putea utiliza un singur încărcător pentru o gamă întreagă de dispozitive electronice portabile de dimensiuni mici și mijlocii.

Indiferent de producătorul lor, toate noile telefoane mobile, tablete, aparate foto digitale, căști și căști, console de jocuri video portabile și difuzoare portabile, e-reader, tastaturi, mouse, sisteme de navigație portabile, căști și laptopuri care sunt reîncărcabile prin intermediul unui cablu cu fir, care funcționează cu o putere de până la 100 de wați, vor trebui să fie echipate cu un port USB de tip C.

Toate dispozitivele care acceptă încărcarea rapidă vor avea acum aceeași viteză de încărcare, permițând utilizatorilor să își încarce dispozitivele la aceeași viteză cu orice încărcător compatibil.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE