Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apple renunță la creșterea producției de telefoane iPhone 14. Ce a schimbat planurile gigantului american

Compania americană Apple a renunțat la planurile ce vizau creșterea producției pentru telefoanele iPhone 14, după ce preconizata creștere a comenzilor pentru cel mai nou smartphone nu s-a concretizat, au precizat mai multe surse din apropierea acestui dosar pentru publicația Bloomberg, citată de Agerpres.

Apple le-a cerut furnizorilor să își diminueze eforturile destinate creșterii ritmului de asamblare a telefoanelor din seria iPhone 14, cu până la şase milioane de unităţi în a doua jumătate a acestui an, au precizat surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Gigantul american Apple estima să producă 90 de milioane de telefoane din familia iPhone 14 până la sfârșitul anului 2022, o cifră asemănătoare cu cea din perioada comparabilă a anului trecut.

Apple mizează pe producerea unor modele mai scumpe de iPhone 14

Sursele citate de Bloomberg mai spun că există o cerere mai mare pentru modelele mai scumpe iPhone 14 Pro decât pentru versiunile mai ieftine. Drept urmare, cel puțin un furnizor al Apple a decis să-și redirecționeze capacitățile de producție dinspre modelele mai ieftine de iPhone 14 spre modelele premium.

La scurt timp după publicarea acestor informații, acțiunile Apple au scăzut cu până la 3,3% în tranzacțiile realizate înaintea deschiderii oficiale a burselor americane, fapt ce a afectat și evoluția indicelui bursier Nasdaq 100, care a pierdut până la 1,5%.

Mai mult, au scăzut și acțiunile unor furnizori importanți ai Apple. De exemplu, producătorul de cipuri Taiwan Semiconductor Manufacturing Co a pierdut 2,2% din valoarea acțiunilor. De asemenea, acţiunile Hon Hai Precision Industry Co., cel mai mare producător de telefoane iPhone au scăzut cu 2,9%.

Cum este afectată producția de iPhone de războiul din Ucraina

Înaintea lansării noilor telefoane iPhone 14, Apple și-a îmbunătățit estimările de vânzări. Astfel, unii dintre furnizori au început să facă pregătiri pentru o majorarea de până la 7% a comenzilor venite de la grupul american.

Potrivit sursei citate, noile estimări privind producţia a 90 de milioane de telefoane din gama iPhone 14 până la finele anului sunt în linie cu prognozele originale publicate de Apple la începutul verii.

Un motiv pentru revizuirea cifrelor privind producția de iPhone 14 este acela că China, cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume, se confruntă cu o criză economică ce afectează inclusiv vânzările de dispozitive mobile. Mai mult, la nivel mondial, cererea pentru echipamente electronice personale a fost afectată de explozia inflaţiei, temerile de recesiune şi perturbările create de războiul din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE