Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: WhatsApp funcționează, după două ore în care utilizatorii nu au putut trimite și primi mesaje

Publicat de: Euronews

Probleme de funcționare cu WhatsApp, marți dimineață. Timp de două ore, utilizatorii aplicației nu au putut trimite și primi mesaje, atât în conversațiile private, cât și în cele de grup.

UPDATE ora 12:20: Aplicația WhatsApp este din nou funcțională.

Potrivit downdetector.com, problemele cu WhatsApp au apărut în jurul orei 10 (ora României) și sunt raportate în întreaga lume.

Ce este WhatsApp

WhatsApp este una din cele mai folosite aplicații de mesagerie. Compania, fondată în anul 2009, a fost cumpărată în anul 2014 de Facebook, devenită Meta. Aplicația, folosită de miliarde de oameni din întreaga lume, permite utilizatorilor să trimită mesaje instant, în conversații private sau de grup, să inițieze apeluri telefonice sau video, să trimită fișiere.

Pentru a folosi aplicație, este nevoie de un număr de telefon valid și conexiune la internet. WhatsApp poate fi folosit atât pe telefonul mobil, cât și pe desktop.

Ce alternative avem când pică WhatsApp

Aplicația WhatsApp nu este singura pe care o putem folosi, atunci când vrem să trimitem mesaje. Telegram, Signal, Skype sau Facebook Messenger sunt câteva din alternative la WhatsApp pe care le avem în momentul în care pică aplicația deținută de Meta.

Telegram

Este un serviciu de mesagerie prin care se pot trimite mesaje text, imagini, clipuri video, fișiere audio sau de orice alt tip. Telegram este disponibil gratuit telefoanele cu Android și iOS.

Signal

Este o aplicație gratuită de mesagerie și apeluri vocale, cunoscută pentru criptarea mesajelor end-to-end. Spre deosebire de WhatsApp, nu oferă posibilitatea de a trimite stickere sau GIF-uri.

Facebook Messenger

Serviciul de mesagerie al Facebook care poate fi folosit prin conectarea la rețeaua socială. Este disponibil gratuit pentru Android și iPhone.

Threema

Este un serviciu care permite criptarea mesajelor end-to-end și, la fel ca WhatsApp, poate fi folosit și pe desktop. Nu este gratuit, ci costă circa 5 dolari. Avantajul este că nu este nevoie de înregistrare sau confirmare pe un număr de telefon, pentru a putea folosi aplicația.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE