Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angajații caselor de pensii, în grevă. Funcționarii au suspendat pentru câteva ore activitatea cu publicul

Angajații Caselor de Pensii din toată țara au fost azi în grevă, așa că oamenii care au mers dimineață la ghișee au avut surpriza să le găsească închise. Protestul a durat aproximativ o oră, timp în care funcționarii nu au intrat în birouri, ci au stat în curtea instituțiilor. Ei cer salarii mai mari și condiții de muncă mai bune.

„Fără discriminare”, ”Vrem ca munca să ne fie apreciată” - sunt doar câteva dintre mesajele afișate de angajații Casei de Pensii Dolj, aflați în grevă de avertisment. Aceștia cer ca salariile lor să fie aduse la același nivel cu cele ale colegilor din structura centrală. Argumentul este că, în ultimul timp, volumul de muncă a crescut foarte mult, iar personalul este tot mai puțin.

Ce nemulțumiri au angajații

Răzvan Covale, reprezentantul salariaților Casa de Pensii Dolj: ”Nivelul de salarizare a rămas același cu cel din 2018 deși situația economică a evoluat în sens negative, resimțim din plin această evoluție negativă.”

”Volumul de muncă este foarte mare. Numărul de angajați, suntem aceiași din 2010 și modificările legislative au condus la pensionarea multor categorii de persoane din câmpul muncii, ceea ce ne-a adus pe noi aproape la burnout”, a spus o protestatară. 

”Prima nemulțumire ar fi volumul inuman de muncă în rândul angajaților caselor de pensii suprapus cu plecările masive din sistemul asigurărilor sociale de stat și de contextul modificărilor legislative multiple la nivelul tuturor actelor normative care presupun stabilirea și plata pensiilor”, a mai spus o altă participantă la proces. 

Greva de avertisment a presupus însă suspendarea activităților cu publicul. Astfel, în intervalul orar 8.00-9.30, toți cei care aveau diverse solicitări la Casa de Pensii au fost nevoiți să aștepte. 

Acesta este cea de-a doua mișcare de protest a celor 96 de angajați de la Casa de Pensii Dolj, după cea din 26 octombrie. Oamenii spun că vor continua grevele, până când le vor fi luate în serios solicitările privind majorarea salarială și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE