Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ilfov: Nereguli la dosarele persoanelor cu handicap. Ciolacu: „Am ajuns la peste 800.000 de persoane cu handicap. Suntem pe primul loc în Europa”

Publicat de: Euronews

Corpul de control al Ministerului Muncii a identificat nereguli la dosarele persoanelor cu handicap din Ilfov, a precizat ministrul Simona Bucura-Oprescu. Cel mai probabil, verificările vor fi extinse în toată țara.

Dintre cele peste 1.700 de dosare verificate, în Ilfov, au fost găsite probleme la peste 1.400 dintre ele, a declarat ministrul Muncii.

„În urma unei sesizări pe care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a primit-o, am trimis Corpul de control la Ilfov, acolo au fost identificate anumite nereguli. Au fost aduse la cunoştinţa organelor abilitate, urmează să intrăm în reevaluare la Institutul de Expertiză a Capacităţii de Muncă cu aceste dosare”, a spus ministrul Muncii la sediul central al PSD după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, potrivit Agerpres.

„Încercăm să ne extindem partea de verificare a legalității în întreaga țară, dar chestiunea aceasta depinde și de capacitatea instituțională pe care noi o avem”, a mai adăugat aceasta.

Ciolacu: „Am ajuns la peste 800.000 de persoane cu handicap; suntem pe primul loc în Europa”

Marcel Ciolacu: „A fost un control făcut în urma unor sesizări şi au fost foarte multe dosare găsite. Avem o singură problemă, am ajuns la peste 800.000 de persoane cu handicap. Suntem pe primul loc în Europa. Nu cred acest lucru. Este total incorect, ca şi cu cei cu concediile medicale, este total incorect ca cetăţenii bolnavi să suporte toate aceste discuţii în spaţiul public cum şi persoanele mai puţin norocoase decât noi, cu handicap, să suporte în spaţiul public aceste lucruri”, a spus premierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE