Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Creșterile salariale promise profesorilor, sub semnul întrebării. Ligia Deca: Acum se discută care vor fi creşterile posibile

Ministerul Educației face "eforturi" ca să le poată acorda profesorilor creșterile salariale promise de la 1 ianuarie. Este declarația ministrului Ligia Deca, care a participat vineri seară la o ședință PNL de la Sinaia.

Problema este că legea salarizării nu va fi gata până la finalul anului, iar guvernul nu are încă baza legală să remedieze situația.

”Acum se discută, în funcţie de proiecţia de buget pentru anul următor, care vor fi creşterile posibile. Noi ne dorim ca toate angajamentele făcute personalului din învăţământ să poată fi respectate pentru a încuraja ca cei mai buni absolvenţi să intre în profesie şi pentru a încuraja performanţa la clasă.

Este clar că, neavând Legea salarizării unitare, care este gestionată în elaborarea sa de către Ministerul Muncii, va trebui să se meargă pe o estimare şi de aceea avem aceste discuţii în curs cu federaţiile sindicale ca, în funcţie de bugetul de anul viitor, să putem stabili împreună cu reprezentanţii personalului din învăţământ care va fi această creştere", a spus ministrul.

Deca a punctat că se fac eforturi pentru ca aşteptările cadrelor didactice din toată ţara să fie satisfăcute.

"PNL îşi doreşte ca toate promisiunile făcute cadrelor didactice şi personalului din învăţământ să poată fi ţinute. În lipsa Legii salarizării unitare, facem toate eforturile, împreună cu reprezentanţii profesorilor, să ajungem în punctul în care şi ei să simtă că aşteptările cadrelor didactice din toată ţara sunt satisfăcute.

Vă promit că Ministerul Educaţiei, ca şi până acum, va rămâne aproape de cadrele didactice şi vom susţine cauza redării prestigiului şi demnităţii în profesia didactică", a adăugat ministrul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE