Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri locale 2024. Nicușor Dan, încrezător că va obține un nou mandat la șefia Primăriei Capitalei: În momentul acesta mizez pe 30%

Nicușor Dan consideră ca ”are o șansă” pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Capitalei, deși în momentul de față marile partide nu și-au arătat intenția de a-l susține în cursă.

Totodată, actualul edil al Primăriei Generale susține că, potrivit unor sondaje, deține peste 30% dintre voturile bucureștenilor pentru cursa din 2024.

Nicușor Dan: Eu zic că am o șansă

”În momentul acesta mizez pe 30%, după cum spune un sondaj. Am pornit cu o întârziere în primărie, am avut un faliment, un an de zile am plătit datorii, nu am prea avut studii. Deci, după cum am văzut suntem în creștere, mai mult de 30%. E mai puțin decât am luat la alegerile propriu-zise. Acolo am luat, dacă nu mă înșel, am avut 42-43%.

E un oraș cu probleme, am avut un start dificil, am avut datorii, primul an de mandat a părut că nu am făcut nimic. Nu am putut nici să comunic foarte mult pentru că aș fi adâncit și mai mult problema, nu am găsit studiile pentru marile investiții, până acum și se vede.

E greu de spus cât de mult au contat voturile PNL, intențiile de vot pe persoană fizică erau de vreo 8%, de ordinul acesta. Cele două partide aveau fiecare de ordinul 20-22%. Noi toți împreună am făcut acest 43%. Din punctul de vedere al mobilizării electoratului a fost foarte important anunțul lui Ludovic Orban că susține.

Noi suntem în aceeași paradigmă, avem un partid mare în București, PSD, care cu orice candidat ar veni are peste 30%, bate spre 40% dacă e un candidat cu notorietate mare și avem un public de dreapta care a văzut o fuvernare PSD de 12 ani și care a presat în momentul 2020 ca partidele să vină cu un candidat unic de dreapta.

Avem alegeri într-un tur, aici lucrurile se polarizează și este și emoția, e un oraș mare unde oamenii sunt mai informați, deci eu zic că da, am o șansă.”, a declarat Nicușor Dan, pentru Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE