Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vreme mai caldă decât normal în următoarele patru săptămâni. Prognoza anunțată de meteorologi

Vom avea parte de temperaturi mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarea lună. Ploile vor fi în limitele specifice lunii noiembrie, cu excepția unor zone unde nivelul de precipitații va fi mai ridicat, arată prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 30 octombrie - 27 noiembrie 2023.

Cum va fi vremea în săptămâna 30 octombrie - 6 noiembrie

În săptămâna 30 octombrie - 6 noiembrie 2023, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acestei perioade la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice şi sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nord-vestice, deficitar în sudul şi sud-estul teritoriului, în timp ce în rest cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această săptămână, arată prognoza meteo citată de Agerpres.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6 - 13 noiembrie

În săptămâna 6 - 13 noiembrie 2023, valorile termice medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice şi estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în vest, nord-vest şi local în centru, exceptând regiunile sudice, unde cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Vremea în perioada 13 - 20 noiembrie

În perioada 13 - 20 noiembrie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile ţării, dar mai ales în sud-estul teritoriului, iar precipitaţiile vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, arată estimările meteorologilor.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 - 27 noiembrie

În ultima săptămână de prognoză, respectiv 20 - 27 noiembrie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată ţara, iar regimul pluviometric va fi excedentar în sudul, estul şi local în centrul ţării, în timp ce în restul teritoriului cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această perioadă.

Estimările meteorologice pentru perioada 30 octombrie - 27 noiembrie 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată - ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2003 - 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE