Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski va ordona retragerea trupelor din Bahmut dacă rușii vor încercui orașul

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că va ordona retragerea trupelor din orașul Bahmut, situat în estul țării, dacă va exista riscul ca acestea să fie încercuite de forțele rusești.

În cadrul unei conferințe de presă din Polonia, el a spus totuși că, deși se confruntă cu o situație foarte dificilă în oraș, nu vede în acest moment necesitatea de a se retrage, potrivit Euronews.

"Pentru mine, cea mai importantă problemă este armata noastră. Și dacă va exista un moment în care vor fi evenimente și mai fierbinți și pericolul ca noi să pierdem personal din cauza încercuirii, vor exista decizii corecte corespunzătoare ale generalului de pe teren", a declarat Zelenski.

Bahmut a fost aproape distrus în opt luni de lupte, în ceea ce a devenit cea mai lungă și sângeroasă bătălie din asaltul de un an al Rusiei asupra Ucrainei.

La începutul acestei săptămâni, soldații îi ajutau pe unii dintre ultimii locuitori din oraș să se evacueze, transportându-i în vehicule blindate către locuri din țară unde ar putea găsi adăpost. Nu se știe cu exactitate câți civili au mai rămas în Bahmut, care a fost cândva casa a aproximativ 70.000 de persoane.

În timp ce Kievul a declarat luni că forțele Moscovei sunt "foarte departe" de capturarea orașului, Înaltul Comandament ucrainean a recunoscut că au existat unele progrese rusești în oraș.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE