Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina şi Polonia vor produce împreună muniţie pentru tancurile armatei ucrainene din perioada sovietică

Compania de stat producătoare de arme din Ucraina, Ukroboronprom, a anunţat joi că va lansa producţia comună de muniţie cu calibrul 125 mm pentru tancuri din perioada sovietică împreună cu producătorul polonez de arme Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), informează agenţia de presă Reuters.

Ukroboronprom a precizat că Polonia va deveni al doilea stat din NATO care ajută Ucraina să producă muniţii necesare pentru forţele ucrainene ce luptă de peste 13 luni contra trupelor invadatoare ruse.

„În conformitate cu acordul, sunt planificate noi linii de producţie care vor realiza un număr mare de muniţii pentru armele calibru 125 mm din dotarea tancurilor'”, arată compania ucraineană într-o declaraţie.

Un acord în această privinţă a fost semnat miercuri în timpul vizitei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Varşovia.

Ucraina va furniza tehnologia necesară şi va trimite specialişti în oraşele poloneze unde vor fi construite liniile de producţie.

Reprezentanţi ai Ukroboronprom au spus că Rusia a atacat constant depozite sau fabrici de arme din Ucraina, ceea ce face necesară mutarea producţiei în locuri mai sigure. În februarie, compania a anunţat că a început să producă muniţii împreună cu o ţară central-european membră a NATO.

Ucraina se bazează masiv pe livrările de arme şi muniţii de la aliaţii săi occidentali pentru a putea lupta contra forţelor ruse. Conducerea armatei ucrainene a subliniat constant nevoia de muniţie suplimentară pentru trupele ucrainene aflate pe front.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE