Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Vladimir Putin acuză serviciile secrete occidentale de implicare în atacuri teroriste în Rusia

Publicat de: Euronews

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat miercuri serviciile secrete occidentale de implicare în atacurile teroriste comise în Rusia, la trei zile după moartea unui celebru blogger militar rus într-un atentat cu bombă la Sankt Petersburg, informează AFP şi Reuters.

„Avem toate motivele să spunem că resurse ale unor state terţe, servicii secrete occidentale, sunt angajate în pregătirea unor asemenea sabotaje şi acte de terorism”, a afirmat Putin la o reuniune a Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, convocată pentru a analiza situaţia de securitate din regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, anexate în septembrie anul trecut de Rusia, şi de la începutul căreia au fost transmise imagini televizate.

Asasinatul lui Vladlen Tatarski

Bloggerul militar rus Vladlen Tatarski, cu numele său real Maxim Fomin, a fost ucis duminică într-o cafenea din Sankt Petersburg deţinută de liderul companiei paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin. Explozibilul pare să fi fost ascuns într-o statuetă pe care o tânără, Daria Trepova, în prezent arestată, i-a oferit-o bloggerului.

Rusia a acuzat Kievul şi agenţi ai opozantului rus încarcerat Alexei Navalnîi de implicare în acest atentat, pe care în replică Ucraina îl pune pe seama unor reglări de conturi între cei care susţin campania militară rusă.

La reuniunea prezidată de Putin au participat şi liderii pro-ruşi ai regiunilor ucrainene anexate de Rusia, dar controlate pe teren doar parţial de aceasta. El a acuzat autorităţile ucrainene că în aceste teritorii comit „crime grave împotriva civililor care trăiesc acolo, fără a ocoli pe nimeni”, menţionând în acest sens tiruri de artilerie şi „atacurile teroriste” contra responsabililor instalaţi de Rusia şi altor personalităţi publice.

Vladimir Putin le-a ordonat forţelor de securitate ruse „să facă tot ce le stă în putere pentru a asigura securitatea populaţiei locale” în acele regiuni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE