Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Evgheni Prigojin susține că armata ucraineană menţine o defensivă solidă la Bahmut și este în continuare nemulțumit de sprijinul pe care îl primește

Liderul unităţii paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat joi că trupele ucrainene nu abandonează oraşul Bahmut, şi chiar dacă ar face-o trupele lui vor avea nevoie de mai mult sprijin din partea armatei ruse pentru a putea să înainteze mai departe, transmite Reuters.

„Trebuie spus clar că inamicul nu pleacă nicăieri”, a avertizat Prigojin pe Telegram. El notează că trupele ucrainene au organizat o apărare solidă în interiorul oraşului, mai ales de-a lungul liniilor de cale ferate şi în clădirile înalte din vestul oraşului. Chiar dacă aceste poziţii ar cădea, a continuat liderul Wagner, trupele ucrainene se pot replia pe poziţii de rezervă la periferia oraşului şi în localitatea Ceasov Iar, situată mai către vest.

„De aceea, în opinia mea, nu putem vorbi acum despre nicio ofensivă” dincolo de Bahmut, a indicat Evgheni Prigojin.

Prigojin, nemulțumit de sprijinul pe care îl primește

El a reafirmat că nu este mulţumit de sprijinul pe care combatanţii săi îl primesc din partea forţelor regulate ale armatei ruse, precizând trei probleme esenţiale, respectiv protecţia flancurilor, structura de comandă şi furnizarea de muniţii.

„Prima problemă este să ne asigurăm că flancurile noastre sunt bine protejate (iar aceasta cu un mare semn de exclamare). A doua este să ne asigurăm că avem o comandă organizată corespunzător. Şi a treia, este muniţia (un alt semn de exclamare)”, a detaliat Prigojin, care a acuzat repetat conducerea armatei ruse că privează forţele sale de muniţii.

Unităţile grupării Wagner sunt în prima linia a asaltului asupra oraşului Bahmut, locul celei mai sângeroase bătălii în desfăşurare pe frontul deschis de Rusia în estul Ucrainei. Potrivit unui responsabil prorus din provincia ucraineană Doneţk, armata ucraineană ar fi pierdut la Bahmut cel puţin 15.000 de soldaţi.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a primit joi la Kremlin pe liderii pe care i-a instalat în regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, anexate în septembrie anul trecut de Rusia, deşi pe teren le controlează doar parţial. El le-a semnalat acestora că obiectivul trupelor ruse este deplasarea liniei frontului la o distanţă care să nu le permită trupelor ucrainene să lovească cu artileria trupele ruse sau capitalele provinciilor Doneţk şi Lugansk.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE