Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un bebeluş de șapte luni a fost salvat de sub dărâmături în Turcia după 140 de ore

Un bebeluş de șapte luni a fost salvat de sub dărâmături în sud-estul Turciei, după cutremurele devastatoare din această ţară şi din Siria vecină, a relatat duminică dimineaţa postul TRT, preluat de dpa, citat de Agerpres.

Echipele de salvare l-au auzit pe copil plângând

Salvatorii au reuşit să-l scoată în viaţă pe băieţel dintr-o clădire prăbuşită din provincia Hatay, după 140 de ore. Ei şi-au dat seama că există un copil încă în viaţă sub dărâmături atunci când l-au auzit plângând.

Chiar dacă pragul de 72 de ore, considerat crucial în găsirea unor supravieţuitori sub dărâmături, a fost depăşit de mult după seismele de luni, echipele de salvare încă încearcă să ajungă la persoanele care încă ar mai putea fi în viaţă.

Un bărbat de 35 de ani a fost salvat în aceeaşi provincie după ce a fost blocat sub moloz circa 149 de ore, potrivit TRT.

Un bebeluş de două luni a fost scos în viaţă sâmbătă de sub dărâmături de echipele de salvare în provincia turcă Hatay, la 128 de ore după seismele devastatoare care au lovit în această săptămână Turcia şi Siria.

Bilanţul oficial este în prezent la peste 28.000 de morţi, dintre care 24.517 numai în Turcia. La ultima actualizare, în Siria au fost raportate 3.574 de decese.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE