Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un bebeluş de două luni, salvat de sub dărâmături în Turcia, la 128 de ore de la cutremur

Un bebeluş de două luni a fost scos în viaţă de sub dărâmături de echipele de salvare în provincia turcă Hatay, la 128 de ore după seismele devastatoare care au lovit în această săptămână Turcia şi Siria, a anunţat agenţia de presă turcă Anadolu, relatează dpa și Agerpres.

Copilul a fost scos de sub dărâmături în districtul Iskenderun şi transportat la spital, a precizat sursa citată.

Chiar dacă pragul de 72 de ore, considerat crucial în găsirea unor supravieţuitori sub dărâmături, a fost depăşit de mult după seismele de luni, echipele de salvare încă încearcă să ajungă la persoanele care încă ar mai putea fi în viaţă.

În orașul turc Adiyaman, de exemplu, o femeie a fost salvată după aproape 130 de ore petrecute sub bucățile de beton.

Militarii au mai reușit salvarea unei fetițe de 4 ani și a tatălui ei, tot în a șasea zi de la seisme.

Pe reţelele de socializare şi la televiziune, locuitorii din zona afectată de seisme cer în continuare ajutor urgent, susţinând că încă se mai aud voci de sub dărâmături.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,7 a lovit luni dimineață sud-estul Turciei și Siria, potrivit AFAD (Organizația de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență din Turcia). Un al doilea seism, de 7,6, a avut loc câteva ore mai târziu. Numărul deceselor confirmate depășește 24.000, iar numărul răniților depășește 85.000.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE