Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Îi mulțumesc în mod special bărbatului cu cască roșie.” Mesajul transmis de fratele uneia dintre victimele din Turcia pentru salvatorii români

Intervențiile de căutare-salvare ale echipelor române în Turcia continuă fără întrerupere. Cu fiecare oră care trece șansele ca să fie găsiți supraviețuitori scad. În astfel de momente, în care doar speranța mai rămâne, un mesaj i-a emoționat pe salvatorii români.

Mesajul a fost unul de mulțumire și prețuire pentru eforturile depuse de una dintre echipele de sprijin din România, aflate în Turcia, care a luptat pentru a salva o familie, mamă, tată și copil, în urma cutremurului produs în data de 6 februarie.

„Sunt fratele tatălui care a fost salvat împreună cu soția sa de echipa României. Vă mulțumesc din toată inima pentru că ați răspuns rugăminților mele și pentru că mi-ați salvat fratele și soția. Ați fost puternici și ați tratat situația foarte profesional. Aș dori să-i mulțumesc în mod special bărbatului cu casca roșie. A fost foarte răbdător cu mine și m-a ținut la curent cu toate actualizările și detaliile și m-a îmbrățișat când s-a finalizat salvarea fratelui meu și a soției sale. A fost profund îndurerat și trist pentru pierderea copilului. Vă mulțumesc și vă mulțumesc pentru atitudinea dumneavoastră umanitară. Vă sunt dator toată viața.”

Bărbatul cu „cască roșie”

Bărbatul cu „cască roșie” despre care se amintește este locotenent Bogdan Toma, ofițer de presă în această misiune de sprijin în Turcia.

În prima zi de misiune, când salvatorii români au reușit să scoată de sub dărâmături tânăra familie, Bogdan a putut pentru câteva momente să vorbească cu una dintre victimele acestei tragedii, care a cutremurat o lume întreagă.

Familia este de origine siriană, stabilită în Turcia, iar pentru bărbatul salvat, legătura cu țara noastră nu era una străină, din contră. Acesta fusese chiar în urmă cu câteva săptămâni, înainte de cutremur, în România. Și asta nu este tot, bărbatul lucrează pentru o asociație, care are ca scop principal de activitate, sprijinirea și salvarea copiilor vulnerabili, prin acțiuni umanitare.

Echipele de sprijin din România au transmis și ele bărbatului un mesaj de mulțumire:

„Thank you for the beautiful and touching words! Once again, we want to express our deepest regret for your loss. It is a mission that we will never forget! May God give you light and hope for the future! / Vă mulțumim pentru cuvintele frumoase și emoționante! Încă o dată, dorim să ne exprimăm cele mai profunde regrete pentru pierderea suferită. Este o misiune pe care nu o vom uita niciodată! Fie ca Dumnezeu să vă dea lumină și speranță pentru viitor!”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE