Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un supraviețuitor al cutremurului a fost scos de sub dărâmături după șase zile de echipele de salvare române din Turcia

Echipa RO-USAR  a salvat un bărbat în vârstă de 35 ani, care a fost prins sub dărâmături timp de șase zile. Cutremurul l-a prins pe acesta pe casa scării, într-o clădire de șase etaje, care s-a prăbușit complet. Misiunea a durat 12 ore, iar victima a fost scoasă duminică dimineață, conform informațiilor oferite de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Cum a decurg misiunea de salvare?

După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbușite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen.

Bărbatul, prins sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conștient și cooperant. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, acesta fiind mai apoi predat ambulanței.

Al doilea modul român mobilizat în Republica Turcia este format din echipa de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și echipaj cu personal canin specializat în căutare-salvare, care acționează constant pentru extragerea și salvarea supraviețuitorilor cutremurului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE