Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Publicat de: Mirabela Vasile

Un asteroid descoperit recent, numit 2023 DZ2, va trece sâmbătă pe lângă Pământ, la o distanţă de peste 160.000 de kilometri.

Corpul ceresc nu va constitui un pericol, conform Biroului NASA pentru Coordonarea Apărării Planetare, transmite agenţia Xinhua.

Asteroidul, cu o lăţime de aproximativ 55 de metri, se deplasează în prezent cu o viteză de 36,84 de kilometri pe secundă, potrivit instrumentului de urmărire în timp real al NASA.

Asteroidul a fost reperat pentru prima dată pe 27 februarie de un observator din La Palma, una dintre Insulele Canare din Spania.

Astfel de fenomene au loc o data la zece ani, potrivit NASA

În timp ce astfel de evenimente sunt obişnuite, apropierea unui asteroid de această dimensiune are loc doar aproximativ o dată la un deceniu, conform NASA, ceea ce oferă o oportunitate unică pentru ştiinţă.

Potrivit agenţiei spaţiale americane, astronomii de la Reţeaua internaţională de avertizare asupra asteroizilor (IAWN) vor observa trecerea asteroidului pentru a afla mai multe despre apărarea planetară.

Asteroizii mici trec pe deasupra noastră în fiecare zi, dar unul atât de mare se apropie de Pământ doar o dată la zece ani, potrivit lui Moissl.

Rețeaua internațională de avertizare a asteroizilor a decis, prin urmare, să profite de o astfel de întâlnire apropiată, iar 2023 DZ2 va fi analizat cu ajutorul unei serii de instrumente, precum spectrometre și radare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE