Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UE va modifica Politica agricolă comună după protestele fermierilor

Comisia Europeană a propus revizuirea anumitor prevederi din Politica agricolă comună ca urmare a protestelor agricultorilor din UE. Prin aceste modificări ar urma să fie redusă ”povara controalelor pentru fermierii europeni" și ar oferi mai multă "flexibilitate în ceea ce privește respectarea anumitor reglementări de mediu”, au anunțat reprezentanții Executivului comunitar, potrivit Euronews.com.

Modificarea unor prevederi din Politica agricolă comună ar urma să aibă loc, în condițiile în care mii de fermieri au protestat în mai multe state membre UE, precum Spania, Franța, Olanda și Belgia.

Și în România, agricultorii și transportatorii au protestat în mai multe orașe, în ianuarie, când au prezentat guvernanților o listă de revendicări.

Ursula von der Leyen: Fermierii se confruntă cu numeroase provocări

Propunerea "asigură un echilibru corect" între rolul PAC de a sprijini tranziția către o agricultură mai durabilă și cererile agricultorilor, a anunțat Comisia Europeană. Revizuirea ar urma să includă, de asemenea, măsuri de îmbunătățire a poziției fermierilor din UE în lanțul de aprovizionare cu alimente.

"Comisia ia măsuri ferme și rapide pentru a-i sprijini pe fermierii noștri într-o perioadă în care aceștia se confruntă cu numeroase provocări", a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Propunerile de astăzi - elaborate în strânsă cooperare cu fermierii, cu principalele părți interesate, cu statele noastre membre și cu deputații europeni - oferă măsuri flexibile specifice pentru a-i ajuta pe fermieri să își desfășoare activitatea vitală cu mai multă încredere și siguranță", a adăugat ea, potrivit sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE