Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fermierii francezi i-au cerut demisia lui Emmanuel Macron: "Salvați-ne agricultura!"

Fermierii au protestat în mai multe țări din Europa, iar Franța nu face excepție. Sute de fermieri francezi au forțat intrarea la târgul agricol din Paris, cu o oră înaintea deschiderii oficiale, pentru că știau că va fi prezent și președintele Emmanuel Macron.

Protestatarii au scandat "Macron, demisia!" și s-au confruntat cu forțele de ordine, conform Euronews.com.

Târgul Agricol de la Paris este unul dintre cele mai mari evenimente de profil din lume și atrage zeci de mii de expozanți în fiecare an.

Fermierii francezi i-au cerut demisia lui Emmanuel Macron

Fermierii din UE susțin că reglementările de mediu ale blocului comunitar, inclusiv inițiative precum Green Deal, care pledează pentru restricții privind utilizarea substanțelor chimice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră le împiedică operațiunile și fac produsele lor mai puțin competitive față de produsele din afara UE.

Târgul anual s-a deschis la o zi după ce fermierii furioși s-au întors la Paris cu tractoarele pentru a cere sprijin guvernamental sporit și reglementări simplificate.

În timpul discuțiilor la fața locului cu reprezentanții fermierilor, Macron a subliniat că rezolvarea acestei crize nu va avea loc rapid.

Acest protest vine la trei săptămâni după ce fermierii au format blocaje rutiere în jurul Parisului și în mai multe zone din țară.

"Salvați-ne agricultura", sau "Moartea este pe câmp", au fost unele dintre bannerele afișate de fermieri.

În ultimele săptămâni, oficialii guvernamentali s-au angajat în discuții cu sindicatele fermierilor, pentru a elabora un nou proiect de lege menit să salveze "suveranitatea agricolă" a Franței, care va fi supus dezbaterii parlamentare în această primăvară.

Măsurile propuse de guvern includ asistență financiară semnificativă, stimulente fiscale și angajamentul de a nu interzice pesticidele în Franța, din moment ce ele rămân permise în alte țări din Europa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE