Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fermierii protestatari au adus o vacă și un tractor la slujba oficiată la Vatican de Papa Francisc

Fermierii italieni au adus o vacă și un tractor la slujba de duminică oficiată în Piața Sfântul Petru de la Vatican. Ei au motivat că binecuvântarea Papei Francisc le va da puterea de a găsi soluții la problemele lor, pe fondul protestelor agricultorilor care au avut loc în mai multe state europene, relatează The Guardian.

Agricultorii care s-au dus cu tractorul și vaca Ercolina II și la festivalul Sanremo s-au numărat printre credincioșii care s-au adunat duminică pentru a participa la ceremonia oficiată de Suveranul Pontif, în Piața Sfântul Petru.

"A fost o mare surpriză să primim un e-mail și un telefon de la secretarul Papei", a declarat Roberto Rosati, un purtător de cuvânt al organizații italiene ce reprezintă tractoriștii.

"Dându-ne aprobarea de a intra și de a participa la slujba din Piața Sfântul Petru - aceasta este o invitație care se întâmplă o dată în viață. Cu această binecuvântare putem găsi puterea de a câștiga disputa”, a adăugat el.

În schimb, agricultorii au mai spus că îi vor oferi Papei un tractor, ”un simbol al luptei noastre”.

"Vocea noastră nu se va opri, vom urma căile dialogului și ale perseverenței, cu demnitate și convingere pentru a atinge obiective concrete", au scris ei într-o scrisoare adresată lui Suveranului Pontif.

În ultimele zile, fermierii italieni și-au adus tractoarele, în semn de protest, la mai multe monumente importante din Roma, cum ar fi stadionul Circus Maximus și în Piazza del Campidoglio, în zona Primăriei Romei.

Asemenea agricultorilor din mai multe țări europene, fermierii italieni și-au exprimat nemulțumirile deoarece activitatea lor este afectată de scăderea veniturilor, creșterea costurilor și constrângerile impuse de măsurile UE de combatere a crizei climatice.

Vaca Ercolina II îi aparține lui Cristian Belloni, care deține o companie de producție de cereale și care a transportat animalul în toată țara pentru a scoate în evidență stuația dificilă cu care se confruntă fermierii. Vaca este urmașa lui Ercolina, care a fost protagonistă în protestele față de cotele de lapte din UE, organizate la sfârșitul anilor 1990.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE