Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican. Ce cadouri și-au făcut

Papa Francisc l-a primit la Vatican, joi, pe premierul Marcel Ciolacu. Întâlnirea a durat aproximativ 25 de minute.

"Astăzi am avut ocazia specială să discut la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc şi să-i exprim recunoştinţa pentru sprijinul acordat comunităţilor româneşti din Italia şi din întreaga Europă", a scris Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Papa i-a oferit premierului român un basorelief de bronz ”Accolienza”, volumele documentelor papale, mesajul pentru pace din acest an; cartea despre Statio Orbis din 27 martie 2020, volumul despre Audiențele papale.

VEZI GALERIA
3 imagini

La rândul său, Marcel Ciolacu i-a dăruit Papei un tablou care îi înfățișează pe cei șapte episcopi martiri beatificati de Papa Francisc în 2019.

Premierul Marcel Ciolacu a fost primit, joi, de către prim-ministrul Republicii Italiene, Giorgia Meloni, la Villa Doria Pamphili, unde va avea loc o şedinţă comună a guvernelor român şi italian.

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Papa Francisc în 2019

În 2019, Viorica Dăncilă, premierul României de atunci, a avut o întâlnire cu Papa Fracisc.

Dăncilă i-a oferit Papei Francisc atunci seminţe din soiuri de legume şi plante româneşti şi un stilou personalizat, confecţionat, manual, din lemn, la atelierele din Suceava. Suveranul Pontif i-a dat trei cărţi şi o placă sculptată în bronz exprimând un mesaj de pace.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE