Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: Federaţia Rusă nu a lansat niciun atac intenţionat asupra României. Nu suntem în pericol de a intra în război

”Federaţia Rusă nu a lansat niciun atac intenţionat asupra Românei şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face”, a declarat la Tulcea premierul Marcel Ciolacu, informează Agerpres. Declarația sa survine după mesajele RO-ALERT de avertizare primite de populaţie, în în noaptea de vineri spre sâmbătă, în contextul războiului din Ucraina. Șeful executivului de la București a dat asigurări că România nu se află într-o zonă de pericol:  ”România nu a fost niciodată mai sigură din punct de vedere militar cum este acum şi nici nu va fi vreodată mai sigură cum este acum. Avem un sistem antidronă deja în funcţiune pe marginea Dunării, mai ales în zona Ismail", a precizat premierul

Populaţia din judeţul Tulcea şi din municipiu a primit în noaptea de vineri spre sâmbătă trei mesaje RO-ALERT de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, primele de acest tip din acest an, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta.

Tulcenii au fost avertizaţi cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi li s-a recomandat să ia măsuri de protecţie şi adăpostire dacă situaţia o impune. Pe reţelele sociale, mai multe persoane din Tulcea au susţinut că au auzit explozii puternice pe o durată mare de timp şi că au adormit cu frică.

Marcel Ciolacu a spus că s-a deplasat la Tulcea pentru a dat asigurări populației locale și pentru că, din poziția sa de șef al guvernului, are datoria de a informa  despre cee ace se întâmplă:  ”Statul are obligaţia de a informa. Câteodată acea informare ne deranjează, câteodată nu ne place. E un respect pe care statul trebuie să îl arate populaţiei. Chiar dacă deranjează, ea trebuie să fie informată. Aşa este peste tot în lume. Cu adevărat mai intervin din vremelnica funcţie de prim-ministru, pe care o ocup în acest moment, după ce unii mai alarmează, totuşi e datoria mea de a veni în faţa dumneavoastră şi a explica exact, contextual şi adevărul. România nu este într-un pericol de a intra în război", a mai spus Marcel Ciolacu.

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE