Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina, printre favoritele Eurovision 2022. Cântecul "Stefania", cel mai vizionat dintre cele 35 de melodii înscrise

Melodia, care este un omagiu adus mamei solistului vocal al trupei Kalush, a devenit un fel de imn după invazia rusească din 24 februarie. Cântecul "Stefania" are cele mai multe vizionări pe YouTube, dintre cele 35 de melodii înscrise în concurs.

Oleh Psiuk, artist: "Melodia ”Stefania” a fost scrisă cu mult înaintea războiului și este dedicată mamei mele. După ce a început totul, războiul și ostilitățile, a căpătat o altă însemnătate, iar mulți oameni au început să o vadă ca pe mama lor, Ucraina, semnificând țara. A devenit foarte apropiată de inimile atâtor oameni din Ucraina, iar relevanța ei a crescut."

Formația Kalush a reușit să mixeze muzica populară cu ritmurile de hip hop, iar artiștii ucraineni vor avea un mesaj politic pe scenă. Ei vor prezenta unicitatea culturii ucrainene în fața pretextului războinic al Moscovei potrivit căruia această republică a fost parte a Rusiei.

Oleh Psiuk, artist: "Demonstrăm că există cultura ucraineană și codul etic și scopul nostru este să aducem muzica ucraineană nu doar în Ucraina, ci și în toată Europa, iar Eurovision este cea mai bună platformă pentru acest lucru."

Ucraina a câștigat Eurovision de două ori: în 2004 cu "Wild Dances" și Ruslana, și în 2016 cu melodia "1944" cântată de Jamala, devenind prima țară est-europeană care câștigă concursul de două ori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE