Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei întrebări pentru București. Trei întrebări pentru fiecare candidat - Gabriela Firea

Candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a răspuns pentru Euronews România la cele trei întrebări care vor fi adresate tuturor candidaților în timpul campaniei electorale. Euronews România îi va găzdui pe parcursul campaniei electorale pe toți actorii politici relevanți sau candidați la alegerile locale și europarlamentare. Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a răspuns, de asemenea, în direct la Euronews, acestui scurt chestionar.

Trei întrebări pentru Gabriela Firea

1.Cum arată orașul pe care dumneavoastră ați vrea să-l construiți, Bucureștiul?

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei: „Bucureștiul este un oraș foarte frumos, istoric, plin de clădiri monumentale, cu oameni primitori, care merită oameni gospodari, buni manageri, pentru a rezolva majoritatea problemelor - multe dintre ele, structurale -, care sunt de peste 30 de ani. Traficul, poluarea, investițiile necesare în spitale, în școli, termoficarea. Sunt absolut convisă că așa cum am făcut-o și în primul mandat, dacă voi avea ocazia să demonstrez și acum, voi fi un primar foarte energic, aflat mereu pe teren, pe șantiere, și voi forma echipe care să rezolve toate aceste probleme ale Capitalei”.

2.Care ar fi top trei priorități în ipoteza în care dumneavoastră ajungeți primar al Capitalei?

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei: „Categoric, fluidizarea transportului public în comun prin mai multe investiții în infrastructura orașului, de asemenea, lupta cu poluarea. Sunt din ce în ce mai mulți copii și tineri care se îmbolnăvesc din această cauză. De asemenea, este un fenomen din ce în ce mai larg și în București, nu doar în București, dar și la noi, consumul de droguri în rândul tinerilor. Problema apei calde și a căldurii. Și mai multe investiții în școli și în spitale. La școli, în special, este inadmisibil să avem în continuare elevi care învață în trei schimburi. Mă voi implica pentru ca acești copii să poate să învețe într-un ritm normal, cu un program mai prietenos - nu să se trezească atât de dimineață și orele să fie scurtate și să termine școala foarte târziu noaptea”.

3.Puteți să-i caracterizați într-un singur cuvânt pe contracandidații dumneavoastră?

Nicușor Dan

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei: „E mai greu într-un singur cuvânt, încerc în două-trei. Consider că actualul primar al Capitale este un om inteligent, dar are un ritm de lucru foarte încet. Orașul trebuie să se dezvolte într-un ritm rapid pentru că oamenii au nevoie de proiecte mai urgente, așa cum s-au dezvoltat alte orașe din țară și din Europa”.

Sebastian Burduja

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei: „Domnul Burduja este un om politic pe care îl apreciez și am lucrat atunci când era ministrul al Familiei. Cred că mai are destul de mult de învățat și trebuie să mai capete experiență și în domeniul politic, și administrativ, dar cu siguranță vom lucra împreună în primul rând pentru că avem colegii noștri în Consiliul General și vom constitui o majoritate”.

Cristian Popescu Piedone

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei: „Domnul Cristian Popescu este primarul Sectorului 5. Cunoaște administrație la nivel de sector, apreciez acest lucru. Pentru Primăria Capitalei este nevoie de o abordare integrată, de posibilitatea de a face echipe cu primarii de sectoare, cu miniștrii, cu Guvernul, cu Parlamentul și e nevoie de o experiență mai vastă, mai complexă, și - de asemenea - de o relaționare la nivel european.

Din punctul meu de vedere, noi, cei patru, suntem principalii candidați în această cursă. Cel mai bun să câștige”.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE