Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: PSD și PNL iau în calcul neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei

Potrivit informațiilor Euronews, Partidul Național Liberal propune ca pensiile până în 3.000 de lei să nu mai fie impozitate. În acest moment, taxarea de 10% nu se alică doar pentru pensiile de până în 2.000 de lei.

Premierul Marcel Ciolacu spune că măsura ar putea fi luată în calcul, numai dacă Ministerul de Finanțe o consideră sustenabilă. Social-democrații vor discuta astăzi propunerea PNL, în cadrul unei ședințe interne.

Neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, pe masa Coaliției

Marcel Ciolacu a comentat această propunere, marți, la sosirea la sediul PSD: "Haideţi să vedem scenariul şi vedem dacă e sustenabil. Eu mă bucur că am reuşit în 6 luni de zile să aduc un echilibru macroeconomic în România, sub nici o formă nu o să iau măsuri ca să stricăm tot ce am construit", a transmis premierul României.

Prim-ministrul Ciolacu a negat că această propunere a fost discutată luni, în ședința Coaliției.

Actualul ministru al Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a spus că propunerea ar putea fi de ajutor pentru seniori: "Să vină cu un impact bugetar, să vedem despre ce e vorba şi să ne dea răspunsul cineva la întrebarea cine a introdus impozitarea pe pensii.

Îmi aduc aminte că această impozitare pensii a fost introdusă în 2010 după ce CCR a spus că nu se pot tăia pensiile, mai ţineţi minte, şi guvernul Boc a venit cu impozitarea pensiilor. Dar nu am nicio problemă, este evident că dorim ca oamenii să aibă venituri cât mai mari", a declarat Câciu, fost ministru al Finanțelor.

Anul 2024 vine cu creșteri de pensii

De la 1 ianuarie a intrat în vigoare noua lege a pensiilor. Toate pensiile au fost indexate cu rata inflației, 13,8%. De asemenea, până în luna septembrie ar trebui recalculate toate pensiile din România.

Potrivit legii, nicio pensie nu va fi mai mică după recalculare. În cel mai rău caz, seniorii vor rămâne cu suma din prezent.

Peste 4,7 milioane de pensionarii trăiesc în prezent în România. Pensia minimă a crescut la 1.125 de lei, de la 1 ianuarie. După recalculare, pensia ar putea ajunge la 1.276 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE