Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu i-a numit „măgari” pe cei care se tot întreabă de unde sunt bani pentru pensii

„Măgari” versus „mincinoși”. Sunt invective pe care Marcel Ciolacu și Opoziția și le aruncă în spațiul public. Subiectul îl reprezintă majorarea pensiilor și măsurile fiscale adoptate pentru a le plăti.

Invective între premierul Ciolacu și USR: „măgari” și „mincinoși”

Prezent la alegerile organizației PSD Satu Mare, premierul Marcel Ciolacu i-a numit „măgari” pe cei care critică măsurile sociale adoptate pentru pensionari.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României: „Normal că mediul de afaceri vede că suntem direcţionaţi doar într-o anumită zonă, dar nici nu mai pot să rabd să-i văd la televizor că încontinuu discută de unde sunt bani pentru pensionari. Păi, mă, măgarilor, oamenii ăia au construit România, oamenii aceia sunt părinţii şi bunicii noştri!”.

Prima reacție a Opoziției a venit pe rețelele de socializare. USR l-a numit pe liderul PSD mincinos, pentru că nu a ținut cont de observațiile propriilor miniștri privind bugetul necesar majorării pensiilor.

Cristian Seidler, deputat USR: „Măgărie e ce ați făcut voi cu pensiile speciale pe care nu doar le-ați salvat, dar chiar le-ați mărit. Pe cine faci tu mincinos, Ciolacule? Pe ministrul PNL al Finanțelor din guvernul tău, cel care ți-a dat în scris că nu aveți bani suficienți pentru plata pensiilor decât dacă veți mări taxele? Pe Consiliul Fiscal sau pe CES, care au tras semnale de alarmă asemănătoare?”

De la începutul acestui an, pensiile și salariile bugetarilor au fost majorate cu 13,8%, respectiv 5%. În paralel, Executivul a majorat TVA pentru anumite produse și servicii, a introdus noi taxe pe cifra de afaceri a multinaționalelor și a băncilor și a triplat impozitul pe veniturile IMM-urilor. Aceste măsuri au fost criticate vehement de mediul de afaceri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE