Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei zile de protest în București. Primăria Capitalei lasă transportatorii și fermierii în parcarea din Piața Constituției

Transportatorii și fermierii vor protesta timp de trei zile în București, duminică, luni și marți. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a aprobat un protest care - susține el - nu va afecta traficul rutier.

Manifestația va avea loc în parcarea din Piața Constituției și a fost aprobată prezența a 5000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir.

Cu două zile în urmă, primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunțase că a respins solicitarea de protest a transportatorilor și agricultorilor, pe motiv că ”nu este rezonabilă”.

Transportatorii și femierii au făcut o listă cu 76 de revendicări

Fermierii și transportatorii protestează de nouă zile. După negocierile maraton din ultimele zile, guvernul va aproba, astăzi, un set de măsuri convenite cu reprezentanții protestatarilor. Printre măsurile care vor fi aprobate se numără și posibilitatea suspendării contractelor RCA, dar și plata în rate a polițelor.

Reprezentanții transportatorilor și fermierilor au transmis, marți, guvernanților o listă cu nu mai puțin de 76 de revendicări, cu scopul de a opri protestul declanșat de peste o săptămână. Aceștia au solicitat, printre altele, măsuri pentru ieftinirea polițelor RCA, blocarea externalizării profitului companiilor multinaționale sau eliminarea finanțării partidelor politice de la buget pe motiv c-ar reprezenta o ”gaură neagră”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE