Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sub cerul înstelat al lui Van Gogh. La Budapesta se deschide expoziția de artă imersivă dedicată pictorului

Cum ar fi să pășești sub cerul înstelat pictat chiar de marele artist olandez Vincent van Gogh? Iubitorii de artă din Budapesta vor avea această ocazie, în cadrul unei expoziții de artă imersivă, dedicată unuia dintre cei mai talentați pictori.

Alegerea locației, cea mai mare problemă  

Expoziția multimedia oferă iubitorilor de artă sau curioșilor posibilitatea de a experimenta lucrările unuia dintre pictorii geniali cu ajutorul celei mai avansate tehnologii în materie de realitate virtuală. Expoziția, care a fost organizată până acum în marile orașe ale lumii a ajuns și în capitala Ungariei.

Blanka Bán, istoric de artă: „Dacă doar așa putem face publicul tânăr să se apropie de opera originală a lui van Gogh și să o studieze, atunci merită efortul. Pentru că în secolul 21 oamenii experimentează expozițiile într-o manieră diferită, au nevoi și interese diferite. Iar opera lui van Gogh este cu-adevărat specială, atât în privința culorilor, cât și a subiectelor alese.”

Organizatorii speră să atragă cât mai mulți vizitatori, de toate vârstele.

Michael Megrelishvili, organizatorul expoziției: „Vizitatorii mai în vârstă văd un obiect vechi într-o lumină nouă, la fel cei tineri. Organizăm această expoziție de doi-trei ani, iar cea mai mare problemă a fost alegerea locației, pentru că tavanul trebuie să aibă o înălțime minimă de 7 metri și este greu să găsim așa ceva în Budapesta.”

Expoziția van Gogh a fost prezentă în mari orașe -de la Los Angeles, Londra, Singapore la Tel Aviv - și a înregistrat peste cinci milioane de vizitatori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE