Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Experiență imersivă unică în România. Spectacol Pink Floyd, la Planetariul din Brașov

Spectacol dedicat aniversării a 50 de ani de la lansarea abumului The Dark Side of The Moon al trupei Pink Floyd, la Brașov. Turiștii care vizitează Planetariul Brașov trăiesc o experiență inedită, în timp ce vizionează imagini din cosmos și ascultă piese care au făcut istorie.

Planetariul din Brașov va semăna preț de câteva zile cu o mașină a timpului modernă. Odată ajuns în interior, iei parte la o experiență sonoră și vizuală ce recreează lansarea albumului The Dark Side of The Moon, unul dintre cele mai bine vândute albume din istorie. Se întâmpla la Planetariul din Londra, în urmă cu 50 de ani și 50 de milioane de copii vândute.

Un spectacol cu muzica trupei Pink Floyd, astăzi și imagini cu sateliți și constelații, ajutat și de tehnologia evoluată din prezent.   

Primarul Brașovului: ”O experiență imersivă unică”

Alin Pînzaru, director Planetariul Brașov: „E făcut cu ultimele tehnologii, tot ceea ce înseamnă realizarea unui spectacol de planetariu, combinate cu cele 10 melodii din albumul ce e aniversar, 50 de ani de la lansare, e fantastic”.

Allen Coliban, primarul Brașovului: „Mă bucur că putem să celebrăm 50 de ani de când a fost lansat albumul ”The Dark Side of the Moon”, aici la Planetariul Brașov printr-o experiență imersivă unică. O experiență pe care o recomand tuturor brașovenilor. O experiență care combină muzica cu tot ceea ce a însemnat explorarea spațiului și tot ceea ce cunoaștem în prezent despre Univers”.

Brașovenii și turiștii din țară și străinătate au la dispoziție doar puțin peste 100 de locuri în planetariul Brașov pentru a vedea spectacolul, care se difuzează în fiecare seară de marți până duminică.

Iar brașovenii sunt de-a dreptul încântați.

„Este destul de captivant, mai ales video și audio, este super OK”, a spus un tânăr.

Autoritățile locale au plătit 10.000 de euro pentru punerea în scenă a momentului care durează 45 de minute. Prețul unui bilet este de 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, studenți și pensionari. Avanpremierea are loc vineri, 28 septembrie 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE