Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Somon contaminat cu Listeria, retras din magazine. Ce se întâmplă cu clienții care au consumat produsul

Două loturi de somon afumat norvegian sunt retrase de la vânzare, din lanțul de hipermarketuri Carrefour. Reprezentanții ANSVSA anunță că peștele este contaminat cu Listeria.

Românii care au cumpărat acest produs sunt sfătuiți să nu-l consume, ci să-l arunce sau să-l ducă înapoi, în orice magazin Carrefour. Produsul cu probleme este File somon norvegian afumat, de 200 de grame, cu datele de expirare: 8 septembrie și 17 septembrie 2023.

ANSVSA anunță că nu aveți nevoie de bon fiscal pentru a-l duce înapoi, iar la magazin veți primi contravaloarea lui.

Totodată, autoritățile îi roagă pe cei care au mâncat acest produs și au febră sau dureri de cap să ia legătura cu medicii și să anunțe că au consumat acest produs.

Într-un răspuns pentru Euronews, reprezentanții Carrefour susțin că descoperirea bacteriei a fost făcută în urma unui control realizat de retailer.

Bacteria Lysteria Mono-cytogenes provoacă o infecție numită Listerioză. Perioada de incubație variază de la câteva zile la 8 săptămâni.

Listerioza se manifestă prin simptome asemănătoare gripei, cu febră prelungită, însă, în cazuri grave se poate ajunge la septicemie sau meningo-encefalită.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE