Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proprietarii de câini din New York se plâng că tot mai multe animale ajung să mănânce mucuri de țigară și produse contaminate, aruncate pe jos. Asta după ce anul trecut s-a deschis în metropola americană un loc special amenajat, în aer liber, pentru a fuma legal marijuana.

Bondi, un pudel de numai opt luni, a început să se împiedice, imediat ce s-a întors de la plimbare. Capul i se clătina și abia mai putea sta în picioare. La veterinar, i s-a pus un diagnostic rapid: micul patruped era sub influența drogurilor.

”Își făcea obiceiul de a adulmeca pământul și se uita la orice. Apoi, când m-am întors în apartament, cam o oră mai târziu, nu răspundea, dormea, nu se mișca, iar când l-am trezit, ochii lui erau cu adevărat nefocalizați și capul i se mișca așa, constant,” a spus Colleen Briggs, stăpâna lui Bondi.

Numărul cazurilor de cruzime față de animale a crescut

În cele mai multe cazuri, stăpânii nu știu că animalele lor au mâncat resturi contaminate cu marijuana, până când apar primele semne de intoxicație.

”S-ar putea să observați că își linge buzele sau poate că apucă ceva. Ar putea fi un cartof prăjit sau ar putea fi capătul unui joint? Și uneori este capătul unui joint și oamenii nu știu. Drogul THC este extrem de toxic pentru câini. Este absorbit în sângele lor. Se depozitează în grăsimea lor și le afectează sistemul nervos central,” a explicat Amy Attas, veterinar.

Societatea americană pentru prevenirea cruzimii față de animale a declarat că numărul cazurilor similare este în creștere la nivel național. Anul trecut, a existat o creștere de 11% față de cele aproximativ 6.200 de cazuri raportate în 2021. Iar în ultimii cinci ani, a existat o creștere de 300%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE