Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Drogurile, depistate de Șuier, câinele polițist

În vârstă de 6 ani, Șuier, câinele vedetă al Poliției Române a participat deja la zeci de misiuni. Este prezent la aproape toate festivalurile și împreună cu partenerul lui, patrulează pe plajă și la filtrele organizate de autorități pentru depistarea deținerii și consumului de droguri.

Cu un miros extrem de fin, Șuier detectează orice substanță interzisă. Ca orice vedetă, Șuier are propriul cont pe rețelele de socializare și peste 11 mii de fani îi urmăresc activitatea. A făcut senzație și vineri seara pe plaja din Constanța, unde petrecăreții nu au pierdut ocazia să își facă o fotografie cu ofițerul blănos.

Turiștii, încântați de prezența lui Șuier

Turistă: „Mi se pare tare idea de a descoperit drogurile un câine nu un om. Un om poate minte, dar un animal spune adevărul mereu.”

Șuier provine de la Centrul Chinologic de la Sibiu al Ministerului de Interne și s-a specializat în detectarea de diferite substanțe. Se antrenează în fiecare zi, timp de 8 ore, așa că la festivaluri este ajutorul de nădejde al polițiștilor.

„Șuier a participat la toate festivalurile și ne-a ajutat de fiecare dată pentru detectarea diferitelor substanțe interzise, a venit și la Neversea și va participa la toate festivalurile la care este chemat,” a declarat Felix Florea, inspector principal.

Patrupedul polițist a participat în această perioadă și la filtrele de poliție organizate în stațiunea Mamaia pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența drogurilor sau dețin substanțe interzise.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE