Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful OMS cere încetarea focului în scop umanitar în Fâșia Gaza. ”Istoria ne va judeca pe toți”

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a cerut Israelului și grupării Hamas să ajungă la un acord pentru încetarea focului în scop umanitar în Fâșia Gaza și "să colaboreze pentru o pace durabilă”, relatează The Guardian.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a precizat că 10.000 de persoane au fost ucise în decurs de o lună în care au avut loc ”bombardamente intense” în Fâșia Gaza. De asemenea, el a amintit că printre victime se numără peste 4.000 de copii.

”Cât va dura această catastrofă umană?”, a scris directorul general al OMS, pe platforma X (fosta Twitter).

Tedros a reiterat apelul pentru o încetare a focului umanitară, pentru a fi permisă eliberarea persoanelor ținute ostatice de gruparea Hamas în Fâșia Gaza.

”Istoria ne va judeca pe toți în funcție de ce vom face pentru a pune capăt acestei tragedii”, a mai precizat șeful OMS.

Tedros s-a alăturat luni șefilor mai multor instituții din cadrul ONU care au lansat un apel comun pentru încetarea imediată a focului în scop umanitar, în Fâșia Gaza.

”Este destul. Acest lucru (războiul Israel-Hamas, n.red) trebuie să se oprească acum”, se arată într-o declarație comună. O întreagă populație este asediată și atacată, i se refuză accesul la elementele esențiale pentru supraviețuire, este bombardată în casele, adăposturile, spitalele și lăcașurile de cult. Acest lucru este inacceptabil”, se arată în declarație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE