Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șefii din Poliție nu pot fi dați afara nici de ministru. Cătălin Predoiu: ”Statutul juridic îi apără pe șefii de la stat chiar și de miniștri”

Șefii din Poliție sunt la adăpost chiar și de mâna unui ministru, din cauza statului și regimului juridic al acestor funcții, atrage atenția ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Un șir de exemple îl constituie cei înlocuiți în urma scandalului iscat de fuga din țară a fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Edilul a părăsit țara chiar după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru luare de mită.

Toți șefii demiși de ministru au rămas în sistem și au fost redistribuiți pe alte funcții. Iar această problemă, a celor care nu pot fi dați afară, este generalizată în întreg sistemul public, subliniază Cătălin Predoiu.

”Am înlocuit toată conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră tocmai pentru a transmite și un mesaj că luăm în serios astfel de lucruri.

Și pentru faptul că dacă undeva se produce o astfel de neregulă, poate că management-ul trebuia, nu poate, sigur, trebuia să facă mai mult pa fel.

În poliție la fel. La Direcția Generală de Protecție Externă nu a fost nimeni ocolit, nimeni protejat.

Rămân în continuare în sistem pentru că fiecare dată să aplice o sancțiune pe măsura culpei. O dată. Doi la mână.

Eu, voi implicit ați ridicat o temă foarte importantă care este statutul și regimul juridic al acestor funcții, nu numai în sistemul Ministerul Afacerilor Interne, în general în sistemul public din România.

Poate că merită făcută o emisiune pe acest pe acest subiect. Ce și câtă putere are un ministru să ia rapid măsuri drastice, mai puțin drastice sau uneori să nu ia nicio putere de a nu da nicio putere să ia vreo măsură.

Deci, există o ch discuție legată și de statutul juridic și de regimul juridic al acestor funcții și al persoanelor pe care le ocupă.”, a declarat Cătălin Predoiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE