Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șapte cățeluși au fost salvați de pe un șantier din București. Puii au fost scoși de sub un container

Șapte cățeluși de numai câteva săptămâni au fost salvaţi de doi muncitori de sub un container, pe un şantier din Sectorul 6 al Capitalei. Mama lor nu mai reușea să ajugă la ei după ce gardul șantierului fusese reparat.

Cei doi angajați au sesizat Asociația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor care a intervenit.

ASPA București: Doi angajați în construcții sunt un exemplu de implicare. Aceștia au sesizat ASPA pentru 7 pui de numai câteva săptămâni care se aflau sub un container, în curtea unui șantier din sectorul 6, ajutând și la scoaterea acestora de sub container. Întrucât gardul șantierului a fost reparat, mama puilor nu mai avea acces la aceștia, iar puii rămăseseră fără hrană și fără căldura și grija mamei.

Capturarea femelei nu a fost posibilă în aceeași zi. Zilele următoare, au revenit în zona șantierului și au reușit să o captureze și să o reunească la adăpost cu puii ei.

Femelele sterilizate și puii imunizați și sănătoși sunt promovați spre adopție

Într-un caz similar, un echipaj de intervenție ASPA a fost solicitat să intervină pentru a prelua o femelă care fătase de câteva zile sub un container de lângă Gara Chiajna, din sectorul 6. Cu ajutorul cetățenilor, femela și puii ei au fost ridicați împreună, mai precizează ASPA.

ASPA București: Puii preluați de echipajele de intervenție ASPA sunt aduși în adăposturile ASPA, unde sunt consultați de medicii veterinari și încep schema de vaccinare când vârsta și starea lor de sănătate le permite. Ulterior, femelele sterilizate și puii imunizați și sănătoși sunt promovați spre adopție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE