Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a murit la vârsta de 31 de ani

Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a murit. El avea vârsta de 31 de ani și 165 de zile (cinci luni). S-a stins din viață la 21 octombrie, în casa sa din satul portughez Conqueiros, unde a trăit toată viața alături de familia Costa, potrivit Guinness World Records.

Moartea lui Bobi a fost anunțată de Dr. Karen Becker, un medic veterinar care l-a întâlnit pe Bobi de mai multe ori. Ea a scris pe Facebook: "Noaptea trecută, acest băiat dulce și-a câștigat aripile. În ciuda faptului că a supraviețuit tuturor câinilor din istorie, cele 11.478 de zile petrecute pe pământ nu vor fi niciodată suficiente, pentru cei care l-au iubit. Dumnezeu să te aibă în pază, Bobi... ai învățat lumea tot ce trebuia să înveți."

Bobi a fost anunțat drept cel mai bătrân câine din lume în viață și cel mai bătrân câine din toate timpurile pe 2 februarie 2023. El a fost înregistrat în 1992 la Serviciul Medico-Veterinar al Municipiului Leiria, care a confirmat data nașterii sale.

Vârsta lui Bobi a fost verificată și de SIAC, o bază de date pentru animale de companie autorizată de guvernul portughez și administrată de Sindicatul Național al Medicilor Veterinari.

Bobi, un adevărat supraviețuitor

Atunci când s-a născut Bobi, stăpânii săi, părinții lui Leonel Costa, au considerat că dețin deja prea multe animale și au luat decizia să scape de cățeluș și de frații săi.

"Din nefericire, la acea vreme era considerat normal de către persoanele mai în vârstă [...] să îngroape animalele într-o groapă pentru ca acestea să nu supraviețuiască", a dezvăluit Leonel.

Părinții lui Leonel l-au omis din greșeală pe Bobi. Acesta era ascuns printre o grămadă de lemne, așa că părinții nu l-au observat. Bobi a fost descoperit în curând de Leonel și de frații săi, care au ținut secretă existența cățelușului. Când adulții au aflat în cele din urmă despre Bobi, era prea târziu pentru a-l eutanasia, așa că Bobi a devenit parte din familiei.

"Au țipat mult și ne-au pedepsit, dar a meritat," a spus Leonel.

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursa foto: Profimedia

Secretul longevității lui Bobi

Potrivit lui Leonel, mediul "calm și liniștit" în care a trăit Bobi a contribuit la atingerea vârstei sale record. În plus, Bobi nu a fost niciodată legat sau pus în lesă - el s-a bucurat întotdeauna de libertatea de a se plimba liber în natura din jurul casei sale.

Pe măsură ce a înaintat în vârstă, Bobi a devenit mai puțin mobil, așa că și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în curtea din spate cu prietenii săi felini. Leonel l-a descris pe Bobi ca fiind un câine "foarte sociabil".

Leonel crede că dieta lui Bobi a contribuit, de asemenea, la longevitatea sa, deoarece mânca exclusiv hrană pentru oameni. "Ce mâncam noi, mâncau și ei", a spus Leonel.

Înainte de a-i servi mâncarea lui Bobi, stăpânul o înmuia în apă pentru a îndepărta condimentele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE