Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia evacuează populația de la granița cu Ucraina. Cel puțin 9.000 de copii vor fi duși în alte regiuni ale Rusiei

Cel puțin nouă mii de copii vor fi evacuați din regiunea rusă Belgorod de la granița cu Ucraina. Decizia autorităților ruse vine pe fondul bombardamentelor intense din ultimele zile asupra mai multor localități. Federația Rusă acuză armata ucraineană de aceste atacuri, iar Kievul spune că este vorba de grupuri militare formate din cetățeni ruși care se opun regimului de la Kremlin și care au pătruns pe teritoriul rus.  

În ultima săptămână, din cauza bombardamentelor 16 oameni au murit, iar aproape o sută au fost răniți, a anunțat administrația regiunii ruse Belgorod.

”Au sunat sirenele. Împreună cu cel mic am fugit imediat pe hol, chiar în primele secunde. Au început exploziile. O rachetă a zburat, a fost gălăgie, am văzut o flacără luminoasă. Explozia nu a fost puternică. Totul s-a întâmplat foarte repede. Ușile s-au deschis, iar ferestrele au fost aruncate”, spune un localnic. 

Situația din regiunea rusă Belgorod este incertă. În timp ce Moscova spune că respinge toate atacurile, trei grupuri militare anti-Kremlin afirmă că au reușit să ocupe mai multe localități de la granița cu Ucraina. Ambele tabere publică imagini cu luptele din zonă. În aceste condiții, președintele rus, Vladimir Putin, a promis că armata rusă va crea o zonă sanitară pe teritoriul Ucrainei, pe care să o controleze, și să împiedice atacurile asupra Rusiei. 

Ucraina, la rândul ei, se pregătește pentru o eventuală ofensivă a armatei ruse și construiește o rețea de linii de apărare care să împiedice înaintarea trupelor Moscovei.   

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE