Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Putin, deschis la propunerea lui Macron de încetare a focului în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris

Vladimir Putin a declarat că este deschis la planul președintelui francez Emmanuel Macron de a propune o încetare a focului în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris din această vară.

Macron a declarat într-un interviu de la Paris, difuzat sâmbătă la televiziunea ucraineană, că Rusiei i se va cere să respecte o încetare a focului, în conformitate cu apelul obișnuit al țării gazdă la pace.

Vladimir Putin a declarat că interesele Rusiei vor avea întotdeauna întâietate, dar că va lua în considerare cererea:

"Suntem pentru negocieri pașnice, dar nu pentru că inamicul a rămas fără muniție. Suntem pentru, dacă ei doresc cu adevărat și în mod serios să construiască relații pașnice și de bună vecinătate între cele două state pe termen lung, în loc să ia o pauză de un an și jumătate sau doi ani pentru a se reînarma", a declarat el.

Apelul la încetarea focului vine după ce Macron a declarat recent că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina nu ar trebui exclusă - deși a spus că situația actuală nu necesită acest lucru și a insistat că nu se poate permite Rusiei să câștige războiul.

În decembrie, Comitetul Internațional Olimpic a decis să nu interzică în general sportivii ruși și bieloruși din cauza invaziei din Ucraina.

"Întrucât sportivii vor participa în calitate individuală și neutră, ei nu vor defila la ceremonia de deschidere din 28 august și nu vor avea un purtător de drapel la ceremonia de închidere din 8 septembrie", a precizat CIP.

Joi, președintele Comitetului Olimpic Rus a declarat că ROC nu va boicota Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, în ciuda restricțiilor impuse sportivilor.

Jocurile Olimpice de la Paris au loc între 26 iulie și 11 august, iar în cele două săptămâni și jumătate vor concura 10.500 de sportivi din 206 țări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE