Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kremlinul transmite că discuţiile de la Davos cu privire la Ucraina nu vor duce la nimic câtă vreme Rusia nu ia parte la ele

Publicat de: Euronews

Discuţiile de la Davos cu privire la propunerile de pace ale Ucrainei nu vor duce la nimic cât timp Rusia nu ia parte la ele, a afirmat luni Kremlinul, consemnează Reuters.

"Sunt pur şi simplu discuţii de dragul discuţiilor", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat în legătură cu acest subiect.

"Acest proces nu poate urmări să obţină un rezultat specific dintr-un motiv evident - noi nu participăm. Fără participarea noastră, orice discuţii sunt lipsite de orice perspectivă de a duce la vreun rezultat", a conchis acesta.

Dezbateri la Davos

Peste 80 de state au dezbătut duminică în Elveţia pentru a ajunge la o înţelegere asupra formulei de pace în Ucraina propuse de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, însă co-organizatorii au admis că sunt încă departe de a fi gata să includă în aceste dezbateri Rusia.

Consilierii pentru securitate naţională din 83 de state au participat la un al patrulea ciclu de discuţii pe baza propunerilor în 10 puncte ale lui Zelenski pentru o pace justă şi durabilă în Ucraina, la aproape doi ani de la declanşarea de către Rusia a ofensivei sale militare de mare amploare.

Negocierile, coprezidate de Andrii Iermak, şeful de cabinet al lui Zelenski, şi de ministrul elveţian al afacerilor externe Ignazio Cassis, s-au derulat în luxoasa staţiune de schi Davos, cu o zi înainte de deschiderea summitului de cinci zile al Forumului Economic Mondial ce reuneşte elita economică şi politică a planetei, summit la care urmează să participe şi preşedintele ucrainean.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE