Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ONU a cerut comunității internaționale peste 4 miliarde de dolari pentru ajutor umanitar pentru Ucraina în 2024

ONU a cerut comunității internaționale peste 4 miliarde de dolari pentru ajutor umanitar în 2024 pentru populația ucraineană și refugiații care au fugit de invazia rusă, innformează France Presse.  Apelul la donații pentru a ajuta populația ucraineană care locuiește în țară se ridică la 3,1 miliarde de dolari în 2024, față de 3,9 miliarde de dolari în anul precedent.

La aceste 3,1 miliarde de dolari se adaugă 1,1 miliarde de ajutoare care urmează să fie colectate pentru refugiații ucraineni și comunitățile gazdă a acestora - pentru a ajuta 2,3 milioane de oameni. Aproximativ 6,3 milioane de oameni au fugit din Ucraina și se refugiază în principal în țări din Uniunea Europeană.

Coordonatorul Națiunilor Unite pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, a lnsat un apel comunității internaționale să nu uite de conflictul din Ucraina,  chiar dacă alte crize rețin centrul atenției în acest moment, precum cele din Gaza și Sudan.

ONU a lnsat un apel comunității internaționale să nu uite de conflictul din Ucraina,  chiar dacă alte crize rețin centrul atenției în acest moment, precum cele din Gaza și Sudan.

El a subliniat că  60% dintre partenerii umanitari ai ONU din Ucraina sunt organizaţii ucrainene. „Acest fapt ceea ce vorbeşte despre comunitatea şi spiritul patriotic al multor oameni din această ţară”, a declarat Griffiths.

Atacurile rusești reprezintă o reamintire a costului devastator al acestui război pentru civili, într-un moment în care o iarnă grea crește nevoile umanitare. Sute de mii de copii trăiesc în comunități din prima linie, îngroziți, traumatizați și lipsiți de cele mai elementare lucruri.

-Martin Griffiths, coordonatorul Națiunilor Unite pentru afaceri umanitar.

Potrivit ONU, valul recent de atacuri rusești reprezintă o reamintire a costului devastator al acestui război pentru civili, într-un moment în care o iarnă grea crește nevoile umanitare. Datele organizației indică faptul că sute de mii de copii trăiesc în comunități din prima linie, îngroziți, traumatizați și lipsiți de cele mai elementare lucruri.

”Caminele, școlile și spitalele sunt vizate în mod regulat de atacurile rusești, precum și rețelele de apă, gaz și electricitate. Este însăși țesutul societății care este atacat, cu consecințe devastatoare”, a mai precizat coordonatorul Națiunilor Unite pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths.

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE