Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția ucrainenilor după realegerea lui Vladimir Putin. Alegerile prezidențiale din Rusia nu au fost libere și corecte

Realegerea lui Vladimir Putin în fruntea Rusiei este o glumă, cred ucrainenii. Locuitorii Kievului spun că alegerile prezidențiale nu au fost corecte, iar rușii care gândesc liber nu au curajul să vorbească de teama represiunii.

Mult zgomot pentru nimic. Asta cred locuitorii Kievului despre realegerea lui Vladimir Putin în funcția de președinte al Rusiei, pentru încă un mandat de 6 ani. Ucrainenii spun că scrutinul a fost un pseudo exercițiu democratic, menit să ofere un plus de legitimitate celui care a ordonat invadarea țării lor, în urmă cu doi ani.

”Cred că alegerile din Rusia sunt o glumă. Este de râsul lumii. Jumătate din societate este obișnuită să aibă un țar căruia să i se supună. CeaIaltă jumătate, care are capacitatea de a gândi, se teme să spună ceva, oamenilor le este frică să fie închiși. Deci acestea nu sunt alegeri”, spune o femeie.

Dostoievski a scris că Rusia trebuie să aibă un țar și o religie. Asta este tot. Așa știu ei să trăiască”, a spus un bătrân.

”Nici nu cred că merită să ne gândim sau să vorbim despre alegeri, pentru că nu este nimic de discutat. Vorbe goale. Nu cred că merită atenția noastră”,a menționat un tânăr.

”Este doar o altă ocazie pentru Putin să aibă o inaugurare pompoasă (ceremonia de învestire n.r.), și pentru ruși să vadă un spectacol la televizor și să se simtă mândri din nou”, a mai spus o tânără.

Între timp, Rusia a lansat un nou atac cu drone și rachete în zonele Herson și Harkov. Kremlinul a anunțat că intenționează să cucerească tot mai multe teritorii din estul Ucrainei și să le transforme într-o zonă tampon, cu scopul de a se proteja de atacurile Kievului.

Ziele trecute, Ucraina a lansat nu mai puțin de 35 de drone, lovind mai multe ținte de pe teritoriul Rusiei, inclusiv în regiunea capitalei. Atacul, care a avut loc în timpul alegerilor, a provocat întreruperi ale rețelei de electricitate și un incendiu la o rafinărie de petrol. Moscova a acuzat Kievul de tentativă de sabotare a scrutinului prezidențial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE