Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri Rusia 2024. Moscova anunţă că ruşii din ţările ''neprietenoase'' pot vota la scrutinul prezidenţial

Expaţii ruşi vor putea vota la scrutinul prezidenţial din martie chiar dacă trăiesc în ţări "neprietenoase" care au impus sancţiuni Moscovei ca urmare a invaziei de către Rusia a ţării vecine Ucraina, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, transmite Agerpres.

Zaharova a transmis că vor exista secţii de votare în toate ţările în care Rusia are misiuni diplomatice.

Este de aşteptat ca preşedintele rus Vladimir Putin să câştige scrutinul din 15-17 martie şi să-şi prelungească mandatul în fruntea statului cu încă şase ani.

Un candidat împotriva războiului, Boris Nadejdin, face campanie împotriva lui, dar Kremlinul a spus că nu îl consideră un rival serios, notează Reuters.

Zaharova a declarat că Rusia va invita la scrutin observatori străini din Comunitatea Statelor Independente, un grup de ţări care au făcut parte din Uniunea Sovietică, şi din Organizaţia de Cooperare de la Shanghai, care include China, India, Pakistan şi Iran.

Ea a adăugat că ar fi "ciudat" ca Rusia să invite monitori "rusofobi" din partea Consiliului Europei care să supravegheze modul de desfăşurare al scrutinului prezidenţial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE