Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Număr record de semnături pentru Vladimir Putin. 2,5 milioane de ruși au semnat pentru o nouă candidatură a lui Putin la președinție

Echipa lui Vladimir Putin a depus la Comisia Electorală semnăturile necesare pentru a intra în cursa pentru un nou mandat la președinției. Actualul lider de la Kremlin a obținut un număr record de semnături, 2,5 milioane. Putin este considerat candidat independent, după ce s-a autopropus la alegerile pentru șefia Federației Ruse, care vor avea loc pe 15, 16 și 17 martie.

Echipa a lui Vladimir Putin a venit la Comisia Electorală din Moscova cu  95 de cutii pline cu petițiile necesare candidaturii. Legea cere ca un independent să strângă 300.000 de semnături din cel puțin 40 de regiuni. Însă actualul lider de la Kremlin a primit susținerea a 2,5 milioane de oameni, din toate cele 89 de regiuni rusești.

Vladimir Mashkov, actor, copreședinte al echipei de campanie a lui Vladimir Putin: ”Acest număr record de semnături în sprijinul candidatului nostru, actualul președinte al Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, vorbește despre sprijinul enorm pentru candidatul nostru.” 

Kremlinul a pus accent în special pe strângerea de semnături în regiunile ocupate din estul Ucrainei, pentru a demonstra cât de integrate sunt în Federația Rusă. 

Mariana Lysenko, medic-șef al Spitalului nr. 52 din Moscova , copreședinte al echipei de campanie a lui Vladimir Putin: ”Un astfel de sprijin unanim al poporului este foarte important pentru candidatul nostru. Suntem împreună și vom câștiga împreună.”

Cu câteva zile înaintea depunerii candidaturii, Putin a mers personal la sediul de campanie pentru a le mulțumi oamenilor pentru implicarea lor. 

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse: ”Cu toții avem un scop comun, consolidarea patriei mamă. Sunt foarte încântat că văd în voi un sprijin atât de puternic al generațiilor mai tinere. Vă mulțumesc foarte mult, atât dumneavoastră, cât și tuturor voluntarilor care lucrează pentru acest obiectiv comun, în special acelora care sunt acum în prima linie sau în apropiere, ajutându-i pe luptătorii noștri.”

Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, se află de 24 de ani la putere, fie ca președinte, fie ca premier. Pentru moment, în cursa pentru cea mai înaltă funcție în Federația Rusă, mai sunt alți trei candidați. Însă analiștii consideră că aceștia nu au practic nicio șansă, iar Putin va rămâne la Kremlin încă 6 ani. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE