Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin, primul discurs după câștigarea alegerilor prezidențiale: Oamenii din teritoriile ocupate din Ucraina și-au dorit anexarea

Vladimir Putin a ținut primul discurs, în Piața Roșie din Moscova, după câștigarea unui nou mandat la Kremlin. Acolo a fost organizat și un concert pentru a marca 10 ani de la anexarea Crimeei.

Primul discurs al lui Vladimir Putin după ce a fost reales președinte al Rusiei

Vladimir Putin a urcat pe scenă flancat de cei trei contracandidați în cursa electorală, pe care a câștigat-o detașat. În timpul discursului, el a anunțat că, în curând, vor circula trenuri între teritoriile ocupate din Ucraina și Sevastopol, din Crimeea.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse: „Chiar în această dimineață, am fost informat că a fost restabilită calea ferată de la Rostov la Donețk, la Mariupol și Berdyansk. Vom continua această lucrare. În curând, trenurile vor circula direct spre Sevastopol. Și acesta va fi un alt drum alternativ către podul din Crimeea”.

Putin a mai spus că oamenii din teritoriile ocupate din Ucraina și-au dorit încă de acum 10 ani anexarea la Rusia, așa cum s-a întâmplat și cu cei din Crimeea.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse: „În ceea ce privește Novorossiya, ca și în Donbas, oamenii care trăiesc acolo și-au declarat și ei dorința de a se întoarce la familia lor în zilele primăverii rusești. Călătoria lor spre casă s-a dovedit a fi mult mai dificilă și mai tragică. Dar, cu toate acestea, am reușit, iar acesta este, de asemenea, un eveniment important în istoria statului nostru”.

Vladimir Putin conduce Rusia din decembrie 1999. Dacă va reuși să-și ducă la final și mandatul proaspăt câștigat, Putin va deveni cel mai longeviv lider rus de la Ecaterina cea Mare, care a domnit în secolul al VIII-lea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE