Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Replica rușilor, după ce Joe Biden a spus că "e nevoie de o ordine mondială": "Acesta este un caz rar când suntem absolut de acord"

Joe Biden a vorbit recent despre necesitatea unei noi "ordini mondiale". Rușii i-au dat dreptate, până la un punct, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, l-a ironizat pe șeful statului american.

În contextul actual, cu războiul din Israel și cel din Ucraina, Joe Biden a precizat că ordinea mondială, care a funcționat mai bine de o jumătate de secol, "cumva s-a epuizat" , dar că SUA ar putea să o refacă, "dacă suntem suficient de îndrăzneţi şi avem suficientă încredere în noi, pentru a uni lumea aşa cum n-a mai fost niciodată".

Reacția Rusiei la declarația lui Joe Biden

Pornind de la această declarație a lui Biden, rușii au venit cu o replică ironică, prin purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Suntem absolut de acord cu domnul Biden. Acesta este un caz rar când suntem absolut de acord cu ceea ce a spus el. Într-adevăr, lumea are nevoie de o nouă ordine bazată pe principii complet diferite", a declarat Dmitri Peskov, care susține că ordinea mondială de care vorbește Biden este "centrată pe America".

"În privinţa aceasta, nu suntem de acord, deoarece Statele Unite, indiferent despre ce ordine mondială vorbesc, se referă la o ordine mondială centrată pe America, adică o lume care se învârte în jurul Statelor Unite. Nu va mai fi aşa", a explicat Peskov, citat de Reuters.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE