Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Medici de familie după anunțul lui Alexandru Rafila despre iodura de potasiu: „E posibil ca pacienții să aștepte câteva zile sau săptămâni pentru programare”

Medicii de familie din România au reacționat după ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut anunțul privind prezentarea persoanelor sub vârsta de 40 de ani pentru a obține rețeta necesară obținerii pastilelor cu iod. Aceștia au avertizat că este posibil ca pacienții să aștepte mai multe săptămâni pentru obținerea unei programări, în condițiile în care au prioritate urgențele.

”Având în vedere anunţul ministrului Sănătăţii cu privire la prezentarea imediată a persoanelor eligibile cu vârsta sub 40 de ani la medicul de familie, pentru eliberarea prescripţiei cu iodura de potasiu, aducem la cunoştință pacienţilor cu probleme de sănătate curente că este posibil să aştepte câteva zile sau săptămâni până vor putea obține o programare pentru o consultație la medicul de familie.

Au prioritate urgenţele medico-chirurgicale şi, conform indicațiilor ministrului Sănătăţii de astăzi, persoanele sănătoase cu vârsta sub 40 de ani care doresc rețeta pentru iodura de potasiu, pe care o vor ridica ulterior din cele 2500 de farmacii din lista afişată pe siteul ministerului”, se arată într-un comunicat al Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Medici de familie: ”Rețetele nu pot fi transmise pe Whatsapp”

”Atenţionăm că reţetele nu pot fi trimise pe Whatsapp, e-mail, fiind necesară prezența fizică la cabinet.

Semnalăm că şi Sistemul Informatic Unic Integrat al CNAS funcționează cu întreruperi de astăzi dimineață, astfel încât pot să apară întârzieri şi pentru consultaţiile programate.

Ne cerem scuze pacienţilor noştri pentru situația în care am fost puşi din nou de ministrul Sănătăţii”, au mai precizat medicii de familie.

Reacția vine în contextul în care Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, i-a îndemnat pe românii cu vârsta de până la 40 de ani să meargă la medicul de familie pentru a obține rețeta pentru pastilele de iod, întrucât cererea este posibil să crească în următoarea perioadă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE