Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiecte-tip pentru a facilita construirea unor case mai ieftine. Ministrul Dezvoltării: ”Este o soluție bună pentru familii”

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila, spune că Executivul intenţionează să pună la dispoziţia familiilor interesate proiecte-tip pentru a facilita construirea unor case mai ieftine.

Declarația guverantului vine după o vizită la Budapesta și spune că a fost inspirat de o măsură similară a guvernului maghiar.

”Am avut astăzi, la Budapesta, o întrevedere cu omologul meu, Lázár János, ministru al construcțiilor și transportului.

Am vorbit despre simplificarea și eficientizarea proceselor din domeniul construcțiilor, necesitatea investițiilor în infrastructura mare, și coordonarea construirii pistelor cicloturistice astfel încât acestea să se întâlnească la graniță.

Ambele state au sisteme și modele care funcționează bine, și care pot fi implementate și de către țara vecină.”, potrivit ministrului.

Cseke Attila i-a oferit omologului maghiar ajutorul României pentru soluţii la scumpirea materialelor de construcţie.

”România a fost printre primele state membre ale Uniunii Europene care a găsit o soluție la scumpirea materialelor de construcție și am oferit ajutorul nostru Ungariei.

În Ungaria, o familie își poate construi o casă mai ieftin și mai ușor, folosind proiectele tip puse la dispoziția publicului de Guvern.

Vom introduce această măsură și în România, pentru că este o soluție bună pentru familii. Am avut o discuție profesională, utilă, și intenționez să continui această cooperare între cele două ministere.”, a conchis acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE