Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect de lege în Rusia, privind interzicerea operațiilor de schimbare de gen

Rușilor le va fi interzis prin lege să-și facă operații de schimbare de gen. În Duma de stat a fost aprobat un proiect în acest sens, cu o majoritate covârșitoare.

Astfel, comunitatea LGBT din Rusia va fi supusă urei represiuni și mai mari. Proiectul a fost criticat de organizațiile care apără drepturile acestor persoane. În plus, activiștii susțin că va apărea o piață neagră pentru astfel de servicii medicale.

Lege rusească privind interzicerea schimbării de gen

Decizia vine ca o întărire liniei promovate de sistemul rus cu cu privire la "valorile familiei", în contextul în care se dorește opoziția totală față de influențele occidentale.

Astfel, se interzic "intervențiile medicale care vizează schimbarea sexului unei persoane" și "înregistrarea în acte a schimbării de gen fără o intervenție chirurgicală", precum și "formarea caracteristicilor sexuale primare și / sau secundare ale unei persoane".

Piotr Tolstoi: "Noi luptăm cu toții pentru o nouă Rusie suverană"

"Eu chiar vreau că băieții care apără acum onoarea Rusiei cu prețul vieții să se întoarcă acasă și să vadă că țara s-a schimbat, că noi luptăm cu toții pentru o nouă Rusie suverană, ca front unit împotriva influenței occidentale", a spus Piotr Tolstoi, șeful partidului de guvernământ din Rusia, conform Deutsche Welle.

Conform autorului acestui proiect, din 2016 până în 2022 au fost 3000 de ruși care și-au făcut astfel de operații.

În Rusia este în vigoare o lege care prevede pedepse aspre pentru propaganda LGBT în filme, literatură sau mass-media. Anul trecut, a fost promulgată în Rusia o așa-zisă lege "anti-propagandă gay", potrivit căreia este ilegal să de facă referire la relațiile LGBTQ, indiferent de lumina în care este pusă această declarație. Însă o primă lege împotriva LGBTQ a fost promulgată în Rusia în 2013.

Președintele Vladimir Putin s-a poziționat de multe ori împotriva comunității LGBTQ și a făcut referire la influența vestului, care "și-a pierdut complet busola morală". El s-a folosit astfel și de acest argument pentru războiul pe care l-a declanșat în Ucraina.

"În SUA, unde aceste noi pseudo-valori sunt promovate, proporția oamenilor trangender printre adolescenți este de trei ori mai mare decât în rândul adulților. Acesta este rezultatul propagandei", a spus Vyacheslav Volodin, purtător de cuvânt în Duma de stat, conform The Moscow Times.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE